Sosiaalinen edistys
Uutiset Blogi

5 yksinkertaista vinkkiä epäterveellisten työtapojen voittamiseen

Jos terveytesi on menossa huonompaan suuntaan, sinun täytyy ehkä syyttää tylsää 9–5-työtäsi. Tällaiset istumatyöt eivät ainoastaan ​​rajoita fyysistä aktiivisuuttasi ja liikkumistasi, vaan edistävät myös monia epäterveellisiä tapoja, kuten roskaruoan ja hiilihapollisten juomien kulutusta. On kuitenkin olemassa useita yksinkertaisia ​​vinkkejä, joita voit noudattaa pysyäksesi kunnossa ja terveenä työssä. Alla on listattu 5 näppärää vinkkiä, joista voit aloittaa.

Pysy nesteytyksessä

Nesteytys on loistava tapa pysyä energisenä ja terveenä töissä. Runsaan veden juominen ja nesteytyksen pysyminen vaikuttavat positiivisesti keskittymiseen ja jopa lisäävät tuottavuuttasi. Lisäksi veden juominen säännöllisin väliajoin auttaa vähentämään lämpöstressin ja työperäisen stressin riskiä. Lisäksi nesteytyksen pysyminen pitää sinut energisenä, saa ihosi hehkumaan ja estää sinua himomasta epäterveellisiä juomia ja ruokia – täydellinen.

Varo ruokavaliotasi

Jos haluat varmistaa, että olet tuottava työssäsi, sinun kannattaa olla varovainen sen suhteen, mitä syöt työpaikallasi. Hektisten työaikataulujen ansiosta on helppo lähteä ulos ja nappaamaan pikaruokaa. Tässä mennään pieleen. Suurin osa syömistäsi pikaruoista ei ole vain epäterveellistä, vaan se vaikuttaa myös tuottavuuteen ja vireyteen. Yritä sen sijaan etsiä terveellisempiä vaihtoehtoja alueeltasi tai, mikä vielä parempaa, yritä pakata itsellesi kotitekoinen lounas. Valitse ruokia, kuten salaatteja, hedelmiä, kasviskääreitä, kasvismunakoita, smoothieita ja tuoreita hedelmämehuja. Kun alat noudattaa terveellistä ruokavaliota työssäsi, alat heti havaita myönteisiä muutoksia, kuten keskittymiskyvyn paranemista, tuottavuuden paranemista ja vähemmän sairauksia.

Pysy kaukana huonoista nesteistä

Totta, saatat olla töissä todella kovaa, ja silloin tällöin saatat tuntea kiusauksen juoda kupillinen kahvia, virvoitusjuomaa tai energiajuomaa. Lisäksi töissä ollessasi sinulla on taipumus käsitellä myös muita asioita, kuten tylsyyttä, uupumusta ja nälkää. Ja kun nämä ongelmat iskevät, sinulla on taas taipumus kääntyä ”pahojen nesteiden” puoleen! Nesteet, kuten virvoitusjuomat, energiajuomat ja kahvi, ovat todellisia paholaisia, jotka saavat sinut kuluttamaan tonnia kaloreita ja sokeria, tehden sinusta lihavan, kömpelön ja uneliaisuuden! Kahvi aiheuttaa epäilemättä tilapäisen nousun, mutta ajan mittaan se voi vaikuttaa energiaasi ja yleiseen tuottavuuteen, sen lisäksi, että se johtaa vakavaan riippuvuuteen. Jos kuitenkin joudut korjaamaan päivittäisen kofeiinin, kokeile viimeisenä keinona hankkia sitä terveellisimmistä vaihtoehdoista, kuten mustasta kahvista, vihreästä teestä tai vähäkalorisesta tai kalorittomasta energiajuomasta.

Ota portaat

Jos on yksi mahtava tapa pysyä kunnossa töissä ilman erikoisvarusteita, se olisi portaat hissin sijaan – joka ikinen päivä. Vaikka kiipeäisit portaita vain 10 minuuttia, kolme kertaa päivässä, sinulla olisi ollut 30 minuuttia sydäntä vahvistavaa harjoitusta! Lisäksi portaissa kiipeily on loistavaa myös keuhkoille – sen avulla voit ottaa enemmän happea ja toimittaa sitten happipitoista verta lihaskuituihin. Se ei ole vain loistava tapa polttaa rasvaa, vaan se antaa myös terveemmän sydämen, vahvemmat keuhkot ja polttaa kaloreita.

Käy kävelyllä

Pitkään jatkuva istuminen voi osoittautua terveydelle vaaralliseksi, ja siksi tärkeintä on tehdä lyhyt kävelymatka vähintään kahden tunnin välein. Ole töissä ollessasi aktiivinen töissä ja yritä liikkua niin paljon kuin voit. Lyhyellä kävelyllä on monia etuja. Näitä ovat lisääntynyt verenkierto aivoihin, parempi keskittyminen, parantunut fyysinen terveys, kalorien polttaminen ja vahvemmat luut. Vaikka sinulla olisi pöytätyötä, on olemassa monia yksinkertaisia ​​tapoja joustaa kehoasi. Nouse seisomaan ja venyttele lihaksia vähintään kerran tunnissa. Vastaa puheluihin seisoessasi tai kävellessäsi käytävällä. Jos haluat tavata kollegaa, kävele hänen mökillensä soittamisen tai tekstiviestin lähettämisen sijaan. Käytä portaita hissin sijaan. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Comments are closed.