Sosiaalinen edistys
Uutiset Blogi

Viihde liikkeellä: miten pitää hauskaa, vaikka vapaa-aika on tiukassa?

Olemme kaikki niin kiireisiä töiden ja muiden velvoitteiden kanssa, että useimmilla meistä ei tunnu olevan aikaa millekään muulle. Mutta vaikka vapaa-aikamme on rajallista, se ei tarkoita, ettemme voisi pitää hauskaa. Itse asiassa olemassa on paljon aktiviteetteja, joita voidaan tehdä lyhyessä ajassa ja jotka eivät vaadi paljon suunnittelua tai vaivaa. Jos siis etsit tapoja nauttia vapaa-ajastasi, vaikka se olisi tiukassa, tässä on muutamia ideoita.

Ilmaise luovuutesi

Sisäisen taiteilijasi kanavoiminen on hieno ja erittäin hyödyllinen tapa viettää rajallista vapaa-aikaasi. Olitpa sitten kiinnostunut maalaamisesta, piirtämisestä, kuvanveistosta tai muusta taiteesta, jonkin luominen voi olla erittäin tyydyttävää.

Sen ei tarvitse kestää kauan, vaan jo 15 minuutin piirtely tai luonnostelu voi olla rentouttavaa ja miellyttävää. Voit seurata ohjeita verkossa, jos tarvitset inspiraatiota tai lähtökohtia. Mitä jos kokeilisit aikuisten värityskirjaa? Ne ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja hyvästä syystä – ne ovat erittäin hauskoja.

Rentoudu videopelin parissa

Pelien pelaaminen on yksi monipuolisimmista tavoista hyödyntää vapaa-aikaa. Pelit voivat olla puhtaasti rentouttavia, tai ne voivat saada mielen ja kehon osallistumaan johonkin toimintaan. Jos etsit jotain hyvin hillittyä, voit valita yksinkertaisen palapelimäisen pelin.

Älä unohda, että puhelimesi on myös loistava viihteen lähde. Mobiilielämyksiä, joista voit nauttia myös liikkeellä ollessasi, on tarjolla runsaasti. Mikset kokeilisi Go:ta, Sudokua tai käy tsekkaamassa Casinohuone saadaksesi jotain mieltäsi työllistävämpää? Viimeisin vaihtoehto on monipuolinen viihteen lähde, joka työllistää mieltäsi ja tuo jopa esiin sisäisen kilpailijan, jos pelaat muita pelaajia vastaan.

Opi uusi taito

Verkkolähteiden valtavan määrän ansiosta voit oppia mitä tahansa, milloin tahansa ja missä tahansa. Sinun ei välttämättä tarvitse käyttää siihen paljon aikaa – jopa 15–20 minuuttia päivässä voi riittää edistymiseen. Jos siis olet aina halunnut oppia uuden kielen, soittaa jotain instrumenttia tai oppia kokkaamaan paremmin, käytä rajallinen vapaa-aikasi johonkin, josta on hyötyä elämässäsi.

Parasta on se, että nykyään oppimiskokemukset ovat ”pelillistettyjä”, mikä tarkoittaa, että pääset nauttimaan samanlaisesta hauskanpidosta kuin pelissä, mutta lisäksi saat uusia taitoja. Voit jopa opetella pianonsoittoa tällä tavoin Skooven kaltaisen pianonsoiton oppimissovelluksen avulla tai oppia kielen 5 minuutissa päivässä Dropsin kaltaisen sovelluksen avulla.

Hanki tietoa

Jos olet utelias tyyppi, mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaa-aikaa kuin oppia jotain uutta? Verkkolähteistä voit oppia lähes mistä tahansa aiheesta, josta olet kiinnostunut. Sinun ei myöskään tarvitse käyttää siihen paljon aikaa – muutama minuutti voi riittää. Voit käyttää suodattimia selataksesi resursseja keston mukaan, jotta löydät jotain, joka sopii hyvin rajalliseen aikatauluusi.

Saatavilla on myös sovelluksia, kuten Uptime ja Blinkist, jotka tekevät tiivistelmiä kokonaisista kirjoista ja esittävät tiedot minuuteissa. Saat vielä vapaammat kädet, kun voit käyttää niiden selostusvaihtoehtoa, jolloin sinun tarvitsee vain rentoutua sohvalla ja ottaa rennosti, kun sinulle luetaan kokonaisen kirjan verran tietoa muutamassa minuutissa.

Seurustele

Kuinka usein sanot itsellesi, että sinun pitäisi osoittaa enemmän arvostusta ihmisille elämässäsi tai haluaisit olla enemmän tekemisissä läheistesi kanssa, mutta sinulla ei vain ole aikaa? No, vapaa-aikasi, niin rajallista kuin se onkin, on erinomainen tilaisuus vahvistaa sosiaalisia yhteyksiäsi.

Nykyään voit tehdä sen vaivattomasti sijainnistasi riippumatta, joten sinulla ei ole mitään tekosyytä olla tekemättä sitä. Tekstiviestit eivät myöskään ole ainoa vaihtoehtosi. Tee läheistesi tapaamisesta henkilökohtaisempaa soittamalla heille videopuheluita. Vahvojen sosiaalisten siteiden ylläpitäminen on erityisen tärkeää hyvinvointisi kannalta. Se voi olla hauskaa, varsinkin jos yhdistät sen johonkin viihdyttävään aktiviteettiin. Miksi et sopisi virtuaalilounasta kaukana asuvan ystäväsi kanssa, jota et ole nähnyt pitkään aikaan?

Comments are closed.